divendres, 18 de març del 2016

PRIMAVERA 2016. PARTICIPACIÓ A LA FIRA DEL RAM: HOMENATGESEl Cercle porta dos anys consecutius elegint com a temàtica l’HOMENATGE a un personatge o família que per algun motiu hagin destacat en la vida de la nostra població. L’any passat vàrem voler dedicar el nostre estand a la figura de Carles Carlos i Ferrer Barón de Carlos, i enguany ho hem volgut fer a la Família Jofre i el col·leccionisme.
Junt amb les fotografies que podreu veure del nostre estand en les dues ocasions, volem fer-vos un petit resum del que volem que hagin estat aquests HOMENATGES:
El Barón de Carlos fou un home polifacètic: nascut a Tordera el 1935 fou escultor, pintor, il·lusionista i historiador local. Ingressà a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, treballà al taller del conegut Enric Monjo i va obtenir el primer Premi Nacional d’Escultura de la Reial Acadèmia de Belles Arts. També dominava la pintura, emprant diferents tècniques. En quant a l’il·lusionisme participà en diferents congressos nacionals i internacionals com el X Congrés Màgic de Baden-Baden a Alemanya i actuà com a il·lusionista durant molts anys en diverses sales i teatres. Com a escriptor va publicar diversos llibres bàsicament de temàtica històrica i arqueològica, portant a terme també reproduccions de gran perfecció de peces de ceràmica prehistòrica, ibera, romana, grega i imatges de marededéus romàniques i gòtiques. En el nostre estand vàrem voler fer-li un homenatge, mostrant gràcies a la família algunes de les seves millors obres. El cavall que presidia l’espai fou obra seva i el feia servir pels seus trucs de màgia. Un record molt afectuós!!
                                             

La Fira del Ram 2016 va ser inaugurada per la Sra. Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la qual podeu veure en les imatges visitant el nostre estand, dedicat a la Família Jofre. Així doncs, la Família Jofre i el col·leccionisme s’inicia amb el matrimoni Esteve Jofre Albert i Carme Turon Grèbol. Ell era agricultor d’ofici, nascut el 1893 i lector i col·leccionista de documentació local com a afició. La seva esposa també li agradava guardar tota mena de documents, que anaren mantenint i incrementant els seus fills, entre ells en Pere, gran col·laborador del Cercle. Fou ell juntament amb els seus germans qui han fet donació no fa gaire del riquíssim fons documental de la seva propietat: llibres, revistes, cançoners, cartells, fullets, estampes i documentació particular, la més antiga del 1900. A l’estand d’enguany hem volgut mostrar un recull d’aquells documents més destacats. Presideix l’espai una cadira de barberia restaurada pel Cercle, la qual era propietat del Sr. Pere al dedicar-se com a ofici a barber.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada