dissabte, 11 de juny del 2016

SORTIDA AMB MEMBRES DE LA SOCIETAT CATALANA DE GNOMÒNICA APROFITANT LA COMMEMORACIÓ DEL DIA DE L'ASSOCIACIONISME CULTURAL

El Cercle, aprofitant aquesta diada, va contactar amb membres d'aquesta Entitat de renom que es centra en els rellotges de sol i en el seu estudi i difusió, cercant una trobada. Varem planificar la visita per avui, dissabte 11 de juny per tal de recollir les dades de tres rellotges de sol del Veïnat de Sant Andreu, concretament Can Balagué, Can Planas i Can Serra del Massans. Aquest últim havia estat calculat ja fa alguns anys per l 'expert Sr. Francesc Clarà membre de la Societat Catalana de Gnomònica, el qual fins el moment porta noranta-un rellotges calculats (recordem que el Cercle l'havia convidat fa uns anys  i ens va oferir una conferència, exposició a l'Esplai i un interessantíssim article sobre els rellotges de sol de Tordera que trobareu a la nostra publicació "Tordera història d'un poble" Vol. II). Doncs bé avui després d'aquest parèntesi el Sr. Clarà -el veureu en la primera imatge- ha pogut veure  aquest darrer rellotge acabat, ens hem retrobat de nou i ens hem saludat amb els membres acompanyants, també coneguts nostres, la qual cosa ens ha fet molta il·lusió!

En les imatges següents podreu veure els tres masos torderencs amb els seus respectius rellotges de sol, un en pedra, l'altre en rajola i l'últim pintat sobre la paret pel jove pintor lloretenc Odie, del qual també trobareu informació sobre les seves obres per internet. Agraïm als propietaris, Sra. Emma Balagué de Can Balagué i Srs. Frederic i Margarida de Can Planas la seva atenció envers nosaltres.
Volem afegir que és interessant que visiteu la pàgina de l'estudiós Sr. Francesc Clarà i la web de la Societat Catalana de Gnomònica perquè si feu cerca trobareu tots els rellotges de Tordera que fins el moment ells tenen catalogats en el seu registre.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada