dijous, 1 de desembre del 2016

DIJOUS 1 DE DESEMBRE DE 2016: CONFERÈNCIA ELS MOLINS AIGUADERS DE TORDERA

A l'Auditori del Teatre Clavé el Cercle ha portat a terme aquesta conferència presentada pel biòleg i professor Joan Carles Barrera, membre del Cercle, el qual ha presentat els conferenciants: el membre també de l'Entitat Josep Massagué i Puig, investigador local, artesà i col·laborador de diferents entitats del poble i el seu cosí Lluís Puig i Bagó, President de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i amb estudis d'oficialia industrial, tos dos pertanyents a la nissaga Puig de Cal Manyà que va treballar l'ofici del ferro a Tordera -recordem que el Cercle els va dedicar la publicació San Jordi del 2014-.
En Josep ha fet un repàs als molins aiguaders alguns desapareguts i  altres existents a la població, mostrant imatges dels de Can Salgado, Can Pascual, Can Ferrer de Sant Ponç, Can Brossa, Can Telleda, Can Piscolet, Can Silvestre, Can Capderer i Villa Conxita. En Lluís ha explicat la història dels molins, ha mostrat les parts dels mateixos  i el seu ús. A la taula, al seu costat, es mostrava una còpia en miniatura i a escala del molí de Can Salgado, fet a mà per el conferenciant Josep.
Val a dir que aquesta conferència servirà d'article per la propera publicació de Tordera, història d'un poble. Mentrestant, els autors tenen temps per anar ampliant el que avui  han explicat als assistents, molts d'ells estudiants de l'IES Lluís Companys. Mostrem unes imatges de l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada