dijous, 19 d’abril del 2018

19 D'ABRIL:PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "TORDERA HISTÒRIA D'UN POBLE" VOL V.

El dijous 19 d'abril 2018 a l'Esplai el Cercle ha portat a terme la presentació del catorzè llibre anomenat "Tordera, història d'un poble". Vol. 5.


En aquest nou volum hem recollit les tres últimes conferències del Cercle, les quals tracten sobre Cal Terrassà, els molins aiguaders de Tordera i l’escriptor Prudenci Bertrana i les seves relacions amb el nostre poble. Trobareu altres articles d’investigació com és el cas de Prudenci Bertrana i la seva relació amb l’Esparra, els forats bufadors al terme de Tordera, la història de Can Verdum, les notes històriques sobre el terme i la parròquia de Tordera o bé el cas Bárcena, però a més altres articles centrats en la memòria oral mitjançant entrevistes de temàtica ben variada com la màgia a Tordera, el record d’un soldat torderenc mort al front, les vivències del Sr. Fullà de Sant Daniel, les enramades a Tordera o bé el patrimoni romànic de Sant Pere de Riu vist pel seu guia. Hi ha un article dedicat a la família Jofré com a reconeixement a la donació  que van fer al Cercle del seu ric patrimoni documental i un altre dedicat al pintor Fermí Prunés com a reconeixement per la donació que va fer al poble d’una pintura de Prudenci Bertrana. Finalment el llibre s’acaba amb un recull bibliogràfic de les publicacions del Cercle, una eina de ben segur molt útil per a fer cerca de les temàtiques i autors dels nostres treballs.
Ens sentim molt orgullosos d'aquesta nova obra, la qual trobareu a totes les llibreries de Tordera, i us mostrem unes imatges de l'acte, presentat per en Joan Madrid, amb la xerrada del biòleg i professor Joan Carles Barrera "El forat bufador de Tordera". El president de l'Esplai, Miquel Pujol, ha donat la benvinguda als assistents i ens ha dedicat unes paraules, així com també el regidor Sr. Aulet, qui ha tancat l'acte. Al final, els diferents autors s'han assegut a signar i dedicar llibres, mentre es convidava tothom a cava i aperitiu.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada