dissabte, 30 de juny del 2018

SORTIDA A VISITAR ALGUNES ERMITES DE PINEDA DE MAR EL DISSABTE 30 DE JUNY


El dissabte 30 de juny hem portat a terme una sortida a algunes ermites de Pineda de Mar acompanyats per la Sra. Montserrat Vila, que ens ha mostrat la Mare de Déu de Gràcia, Sant Rafel i Sant Jaume.

L’ermita de la Mare de Déu de Gràcia va ser construïda el 1715. Saquejada i incendiada en diverses ocasions, es va restaurar el 1981.El que més destaca és un mosaic en trencadís que fa referència al mar i la muntanya dels seus contorns i la imatge de la mare de Déu, obra de l’artista Josep Perpinyà.





En les imatges anant pel camí que condueix a l’ermita amb l’obsequi que fa el Cercle dels esmorzars i begudes, la foto de grup  i també la Sra. Montserrat llegint els goigs i història d’aquesta bonica ermita.

De l'ermita de Sant Rafel se'n desconeix l'origen, té una façana en pedra amb dovelles a la seva porta d'accés on es llegeix la data 1908. Es tracta d'un petit edifici de planta rectangular amb una espadanya al cim, sense campana. En la imatge, el company Joan Carles.




Finalment hem visitat l'ermita de Sant Jaume. Es troba situada a uns 2 km del mar i propera a la font i l'antiga torre  de Sant Jaume, aquesta a l'interior de la finca del desaparegut dissenyador Pertegaz. La seva planta és rectangular, al cim vegem una espadanya amb una campana i una creu. Fou construïda el 1885 pels Srs. Castellar, durant la Guerra Civil fou cremada i posteriorment restaurada. Les germanes Vila són les propietàries, una d'elles és la Montserrat, la qual ens ha guiat i ens ha fet les explicacions, junt amb la membre del Cercle Clàudia Colom.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada