dissabte, 20 d’agost del 2022

CONFERÈNCIA DE FESTA MAJOR 2022 ORGANITZADA PEL CERCLE D'HISTÒRIA DE TORDERA

 Aquest any ha estat a càrrec d'Antoni Ginot Julià, graduat en història el 2018 per la Universitat de Barcelona, Màster en Cultures Medievals també per la mateixa universitat al 2018-2020 i actualment doctorand des del 2020 a la Universitat de Girona i becari predoctoral al Grup de Recerca en Història de les Societats Rurals. 

La conferència, anomenada De Tordera a la platja i de la platja a Tordera: orígens, negocis i altres activitats dels pescadors selvatans a la Tordera baixmedieval i moderna (s. XIV-XVI) ha tingut lloc a l'Esplai amb gran afluència de públic. l'Historiador Antoni Ginot s'ha centrat amb la Tordera del s. XV formmant part de La Selva històrica i del Bisbat de Girona. Tordera pertanyia al Vescomtat de Cabrera i estava regentada per un batlle, que era el representant del vescomte. En el marc d'aquella època ha fet esment de vàries famílies de pescadors originaris de Tordera en alguns casos o bé relacionats amb la població mitjançant negocis i relacions humanes. Així doncs, ha parlat d'un tal Casellas del mas Csellas de Tordera que es féu pescador i s'establí a Blanes o bé un tal Antoni Andreu, patró pescador de Blanes que tenia diversos treballadors, fins i tot estrangers, el qual va comprar el mas Guimerà de Tordera i l'explotà per a treure'n rendiment.

L'Antoni Ginot ha conclòs que Tordera en aquella època tenia moltes possibilitats perquè era una vila perfectament connectada amb els pobles veïns i més llunyans en alguns casos, establint amb ells relacions de tota mena.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada