divendres, 23 de març del 2018

ESTAND DEL CERCLE D'HISTÒRIA A LA FIRA DEL RAM 2018

Aquest any hem dedicat l'estand de la nostra Entitat de la Fira del Ram 2018 al personatge torderenc Pere Porter i Reixach, pagès del Veïnat de Sant Daniel de Tordera i conegut per ser el protagonista del Viatge a l'infern.
El Cercle ja va publicar el seu darrer llibre a aquest personatge i ara li ha dedicat l'estand i un punt de llibre gratuït que anirà obsequiant al llarg d'aquest any. Com podreu veure a continuació, a l'estand hi ha un gran dibuix del personatge per part de l'autora Anna Ribot i Urbita, la qual també ha fet la il·lustració a color del punt de llibre. En les imatges podreu veure alguns membres del Cercle junt amb l'Alcalde Sr. Joan Carles Garcia, qui ens va escriure una dedicatòria en el nostre Llibre d'Honor i el regidor Sr. Llorens.
Pere Porter va néixer el 1571 a Tordera, fou pagès del Veïnat de Sant Daniel i va créixer i es desenvolupà en una família pagesa que vivia al Mas Porter o Portés. Al 1600 es va casar amb una tal Montserrada i va tenir tres fills: Esteve, Jaume i Joan. En la seva edat adulta va ostentar el càrrec de Paborde de l'Hospital de Pobres i fou també membre del Consell de la universitat de la vila de Tordera. El que destacà més d'ell és el Viatge a l'infern com a esdeveniment fantàstic i extraordinari que el Cercle en la seva última publicació analitza a tot detall. El trobareu a totes les llibreries de Tordera.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada