diumenge, 14 d’abril del 2019

ESTAND A LA FIRA DEL RAM DE TORDERA DIES 12 A 14 D'ABRIL


Aquest any hem volgut dedicar el nostre estand a la figura del torderenc Salvador Soliva Romaguera, obsequiant el punt de llibre a ell referit i mostrant els gravats que ell mateix realitzà a les seves obres, amb còpies d’aquests gravats perquè els nens els poguessin pintar asseguts en un espai que hem reservat. També hem mostrat plantes medicinals reals i en imatges, amb les informacions de les seves propietats.
Recordem que la figura de Soliva és rellevant perquè fou Médico Honorario de la Real Família de S. M., Académico de Número de la Real Academia Médica Matritense,  corresponsal de la  Real Academia Médico-Práctica de Barcelona i Agregado por S. M. al Real Jardín  Botánico, amb l’encàrrec específic d’estudiar les propietats curatives de les plantes. El 1774 publicà una memòria titulada Disertación sobre el Sén de España , figurant en la autoria: Por Don Salvador Solíva, Médico en esta Corte, que és un tractat dedicat a enaltir les propietats del senet nacional (Senna italica Mill.), una planta remeiera cultivada a Tordera i emprada com a purgant.


Les investigacions que féu a los Reales Hospitales i al Jardín Botánico va portar-lo a publicar Observaciones de las eficaces virtudes nuevamente descubiertas ó comprobadas de varias plantas, en tres volums els anys 1787 a 90, informacions que hem recollit també en el nostre estand. A continuació podreu veure unes imatges al·lusives.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada