diumenge, 30 de juny del 2013

VI Trobada d’entitats locals a Bonmatí (La Selva)

El passat dissabte dia 15 de juny, el CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA va assistir a la VI Trobada d’Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva, que tingué lloc a Bonmatí.

La jornada es va desenvolupar a l’entorn de les colònies i els veïnats industrials, amb intervencions de destacats historiadors que han tractat aquesta temàtica. El periodista i historiador Xavier Martí Ylla, autor del treball d’investigació guanyador de la Beca de Recerca La Selva 2012, titulat “De la vergonya a l’orgull: evolució de les colònies (i veïnats) industrials de la Selva”, en fer la presentació de l’obra  va destacar que,  per reunir la condició de colònia i per la seva proximitat a la comarca de la Selva, no hi podia faltar un estudi sobre la desapareguda Fibracolor de Tordera, una emblemàtica construcció de l’autarquia del franquisme. El  volum està pràcticament llest per a la impremta, i es podrà adquirir a les llibreries pels vols del mes d’octubre d’enguany.


Per la tarda es va fer una visita guiada a la Colònia Bonmatí,  en un recorregut per la zona residencial i industrial de la colònia. La casa Bonmatí, l’església privada, una nau industrial, i el molí del Llor, entre altres edificis representatius del poblat, foren l’objecte de la passejada  del nombrós col·lectiu d’assistents a la jornada.









Fotos: Rafel Planas i Gallart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada