diumenge, 18 d’agost del 2013

SISÈ APLEC DE LA MAREDEDÉU DE ROCA-ROSSA

A finals del 2012 la presidenta del Cercle d’Història de Tordera, M. Mercè Torrellas, va ser convocada a l’Ajuntament per part de dos regidors del Consistori per a informar-la que la recuperació del monestir era finalment possible a causa d’un ajut que estaven a punt de rebre que els permetria actuar amb una segura i imminent reconstrucció de l’edifici romànic, el qual possiblement estaria llest per a l’agost 2013, diada de l’Aplec. L’Ajuntament va publicar l’aprovació definitiva del projecte per acord de la Junta de Govern Local amb data 21 de març de 2013. Es pot consultar per internet i en ell es pot llegir que el projecte fou redactat per la Sra. Sònia Adamuz Viana, Arquitecta de l’Ajuntament de Tordera.

Aquesta important notícia va emplenar-nos d’il·lusió i esperança, ja fa sis anys que el Cercle reivindica que cal salvar aquest patrimoni d’una desaparició segura si no es fa una intervenció ràpida. Davant la notícia, vàrem començar il·lusionats a organitzar aquest tradicional Aplec fins arribar el dia de la celebració. Malauradament i després d’anar preguntant de tant en tant en quin punt es trobaven les gestions de recuperació, va arribar l’esperat dia de l’Aplec amb l’edifici en estat precari, sense cap mena d’intervenció, tal i com ha estat sempre. El Cercle, conjuntament amb l’Associació de Veïns de Roca-rossa, va fer la típica processó, recital de cants i poemes, dinar de germanor, actuació infantil i berenar tradicional.


Des del Cercle continuem reivindicant i demanant la recuperació d’un patrimoni que és de tots nosaltres, els torderencs, i que és antic, valuós, una meravella del romànic i que incomprensiblement no se sap valorar. 


Preparatius per a la processó de la marededéu de Roca-rossa


Un dels moments del recital de poemes i cants dedicats a la marededéu de Roca-rossa, en concret el torn de la rapsode i poetessa torderenca M. Dolors Oliveras.


Moment de interpretació poètica del rapsode i poeta torderenc Joan Madrid.


Instantània de l’actuació de pallassos de la Companyia Filippeto Mondongo yo solo me lo monto. En la imatge, el pallasso Suri.

Imatges: Rafel Planas i Gallart





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada