dilluns, 8 de setembre del 2014



L’APLEC  DE ROCA-ROSSA           

Un any més, el dia 15 d’agost, festivitat de Sta. Maria, els membres del Cercle d’Història de Tordera  conjuntament amb l’Associació de Veïns de Roca-Rossa portàrem a terme els actes del VII Aplec de Roca-Rossa. Sent aquesta una oportunitat per donar a conèixer el patrimoni tordarenc tot reivindicant-ne la necessitat de millorar-ne la seva preservació i en darrera instància, garantint-ne la seva conservació.


El tret de sortida del dia festiu serà l’ofrena foral a la Mare de Déu de Roca-Rossa, sortint des de la Font del Camí Ral i enfilant vers l’absis del Monestir tot cantant els goigs. A les 12 arribats a l’absis del Monestir, tindrà lloc la missa solemne presidida per mossèn Emili, la predisposició del qual ha permès no només la celebració eucarística sinó que aquesta es pogués dur a terme a l’interior del Monestir. La vetllada comptà també amb la presència del músic David Flores, a qui agraïm haver pogut gaudir d’una selecció magnífica del repertori clàssic i no cal dir-ho, volem donar les gràcies també als rapsodes Joan Madrid i Maria Dolors Oliveras, que ens delitaren amb tot de cançons i poemes marians d’acompanyament. 




En concloure els actes principals, s’oferí ponxe fresc. I tot seguit, el dinar popular. Una arrossada. A la tarda, espectacle infantil i berenar tradicional de pa amb oli i sucre, pa vi i sucre o pa amb melmelada artesana, al gust de cadascú! I vas de got de llet fresca.





Fotografies: Xavier Llop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada