dissabte, 1 d’octubre del 2016

DISSABTE 1 D'OCTUBRE: VISITA A HORTSAVINYÀ AMB DANI RANGIL

Avui dissabte 1 d'octubre el Cercle ha portat a terme una sortida amb Dani Rangil, un gran coneixedor de la zona, estudiós, escriptor i autor de quatre llibres, tres d'ells sobre la memòria oral del Montnegre.
També hem convidat als amics del Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva, i en breu els visitarem.
La trobada s'ha iniciat amb un esmorzar popular amb coca de pa amb tomàquet, fuet, vins i aigües fresques. A continuació ens hem dirigit a l'església de Santa Eulàlia, que podria tenir un origen molt antic, del segle IX o X. Al 1162 és esmentada al Cartoral de Santa Maria de Roca-rossa. Rebent en tot moment les explicacions del nostre guia Dani Rangil, des d’aquí ens hem dirigit cap a l’ermita de l’Erola, de molt petites dimensions, el seu nom sembla que prové de verola, malaltia que varen patir alguns veïns i fervorosament demanaren la seva curació a la mare de Déu, fent-li una petita ermita, en la qual ens hem fotografiat.
A continuació, de camí cap a Can Claric, anterior vivenda d’en Dani, hem pogut veure restes d’una antiga carbonera, típica en la zona i medi de vida de molts dels seus habitants, també ens ha agradat molt veure el remat de cabres de l’actual estadà i la masia de Can Claric, en plena natura i amb unes vistes precioses de Tordera, pobles propers de l’interior i costaners. Finalment hem visitat la Taula de les Bruixes, una enorme roca de granit situada en un dels cims d’Hortsavinyà i que presenta diverses cassoletes i gravats que en Dani ens ha anat mostrant. Val a dir que va ser ell qui fa uns anys va descobrir aquestes restes prehistòriques, que va mostrar a diversos entesos de la Universitat de Girona, els quals varen datar la troballa d’una antiguitat de 4.000 anys, neolítiques.
Com que aquesta sortida ha estat molt completa, hem quedat properament per tornar-nos a trobar i visitar els forns de calç i rajoleria que han quedat pendents. També l’audiovisual del Centre d’Informació del Parc. Us mostrem unes imatges del que ha estat la jornada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada