dimarts, 30 d’agost del 2016

CONFERÈNCIA DE FESTA MAJOR: HISTÒRIA I ANÈCDOTES DE CAL TERRASSÀ, PER ROSA HOSPITAL.

Aquest dimarts dia 30 d’agost a la Biblioteca ha tingut lloc la Conferència de Festa Major dedicada a Cal Terrassà: la propietària Sra. Rosa Hospital en un acte molt entranyable ha explicat els records de la seva infantesa i joventut a l’emblemàtica fonda, lloc de trobada i celebració d’esdeveniments de molts torderencs il·lustrant aquests records amb diverses imatges que ha anat comentant; algunes d’elles mostraven la vinguda del primer turisme a la nostra població, turistes vinguts de França, Itàlia, Holanda i altres països europeus. 
El conductor de l’acte ha estat el company del Cercle Toni López, el qual ha fet primerament una introducció explicant que Cal Terrassà des de sempre ha figurat com a un edifici important per la població gràcies a la seva posició estratègica: es troba proper a l’església parroquial, nucli on començà a formar-se la població, amb les cases que s’edificaven val seu voltant buscant la protecció de la sagrera. També era lloc de pas al trobar-se dins l’antic Camí Ral d’Hostalric a Blanes, que entrava per carrer Ferrers i sortia pel de Sant Antoni, fins que al 1738 es va obrir l’actual Camí Ral.
L’edifici de Cal Terrassà era conegut com l’edifici de les voltes, segons els llibres de l’Arxiu Parroquial de Tordera estudiats per Jordi Romaguera –membre del Cercle d’’Història- es troben diferents personatges amb aquesta denominació: així en el llibre de batejos del 1553 trobem la primera cita amb un tal Esteve Llobet de les voltes.
Val a dir que aquesta interessant conferència o “xerrada”, tal i com ens ha comentat la Rosa, serà publicada en un proper llibre de l’Entitat.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada